Geen toiletgebouw nodig

Eenvoudig in gebruik

Geen spoelwater of afvoer nodig

Geen vuilwatertank nodig

Met of zonder bestaand toilet

Veilige super absorberende inleg

Voor schoon en veilig zwem-water

Snel en compact samen te vouwen

Optimale hygiëne: lek- en geurvrij


Verpakkingen en prijzen

Flex-Toilet is leverbaar in een 10-stuks verpakking voor de prijs van 23,50

lees verder ››

Veel gestelde vragen


Kan het Flex-Toilet ook gebruikt worden zonder bestaand toilet?

flex-toilet_droogvallen

Ja, het is zo gemaakt dat het niet alleen in bestaande toiletten kan worden toegepast maar ook in emmers, prullenbakken, gaten in plaatwerk, gedeeltelijk bevestigd aan stoelzittingen, dashboards, wanden etc.. Door de gebogen bovenzijde kan de zak op een vlak oppervlak meer of minder geopend worden opgehangen. (Bij gedeeltelijk vastgeplakte zak moet rekening gehouden worden met de verminderde hechting). Uiteraard kan het Flex-Toilet ook in de hand worden gehouden.

 

Moet het Flex-Toilet over toiletbril of rechtstreeks op het toilet worden bevestigd?

Voor een optimale hygiëne is het Flex-Toilet over de toiletbril aan te brengen. Voor maximaal comfort op de toiletpot, onder de toiletbril.

 

Is het aanbrengen van een vuilwatertank voor bestaande pleziervaartuigen vanaf 2009 verplicht?

Nee, de eigenaren mogen zelf bepalen hoe ze voorkomen dat de inhoud van het toilet in het oppervlakte water terecht komt.

 

Mag er vanwege het lozingsverbod helemaal niets meer geloosd worden vanaf pleziervaartuigen?

Alleen de toiletten van de boot vallen onder het lozingsverbod.

 

Plakken de kleefstrips op alle ondergronden?

De kleefkracht van tape is afhankelijk van het oppervlak waarop de tape wordt aangebracht. Gladde oppervlakken van porselein, kunststof, hout, metaal, steen, glas, leer etc. is er sprake van een goede hechting. Op geweven ondergronden is de kleefkracht o.a. afhankelijk van de structuur van het weefsel en moet dit per geval bekeken worden. Vochtige ondergronden hechten slecht of niet, vooraf drogen (met bijvoorbeeld het aanwezige toiletpapier) is noodzakelijk. (Zo nodig is extra tape aan te brengen voor extra hechting.)

 

Laten de kleefstrips resten na?

De gebruikte tape is niet permanent klevend en zal normaal gesproken geen zichtbare sporen achterlaten.

 

Hoe groot is het absorptie vermogen van het Flex-Toilet?

Ieder mens is anders en dus ook de inhoud van de blaas. Over het algemeen geldt voor een volwassene een maximum blaasinhoud van 400 ml. De absorptie is ruim voldoende om dit op te nemen, theoretisch ruim het dubbele. Voor de maximale absorptie neemt de absorptietijd wel toe.

 

Wat gebeurt er als er een flinke scheur onder in de zak ontstaat?

Als de zak na gewoon gebruik, aan de onderzijde openscheurt, zal deze niet lekken omdat het absorptievermogen van superabsorberende polymeren voldoende is om het vocht te binden. De opgezwollen polymeren zullen ook bij een grote scheur niet uit de zak vallen omdat ze binnen de afdekking aan de bovenzijde van de inleg zij aangebracht.

 

Is het Flex-Toilet geur en vochtdicht?

Vocht wordt regulier afdoende gebonden om lekkage te voorkomen. Zelfs bij scheuren van de zak ligt lekken niet voor de hand. Bij correct vouwen (zie gebruiksaanwijzing), oprollen en dichtplakken wordt de zak voldoende geurdicht afgesloten.

 

Hoe lang is het Flex-Toilet houdbaar?

De gebruikte kleefstrips zijn bestand tegen UV licht. De inleg is vochtgevoelig. Als de inleg onbedoeld vocht heeft opgenomen kan deze plaatselijk iets verharden zonder het absorptievermogen wezenlijk te beïnvloeden. De gevouwen zak in de hersluitbare verpakking biedt normaal gesproken langere tijd voldoende bescherming tegen vocht. Toch is het verstandig de zakken, wanneer die niet gebruikt worden, in een droge en donkere omgeving te bewaren.

 

Hoe lang bedraagt de levertijd bij bestellen van en verpakking Flex-Toilet?

Na ontvangst van de betaling (via iDeal of telebankieren is dat bijvoorbeeld direct) wordt de bestelling binnen Nederland in principe binnen 2 werkdagen bezorgd.

 

Moet ik verzendkosten betalen?

Gedurende de introductieperiode hoeven er geen verzendkosten betaald te worden binnen Nederland bij een bestelling van minimaal 10 stuks Flex-Toilet.

Buiten Nederland zijn de verzendkosten voor de ontvanger tenzij anders is overeengekomen.

 

Hoe ziet een frame voor in bijvoorbeeld vrachtwagen cabine eruit?

Een dergelijk frame wordt vervaardigd van plaatmateriaal en vervolgens demontabel geplaatst op de meest geschikte plaats in de cabine. Dat kan tussen beide stoelen zijn ook maar ook op een andere plaats.

 

Is een frame voor gebruik in bijvoorbeeld vrachtwagens standaard te leveren?

Nee, dat is maatwerk en kan door Innosan worden verzorgd.

 

Kan het Flex-Toilet ook gebruikt worden om andere zaken op te vangen?

Ja. Door de vorm van het Flex-Toilet en de gebruikte plakstrips is deze ook voor andere opvang geschikt. Het opvangen van lekkage is vaak eenvoudig mogelijk door

 

Absorbeert het Flex-Toilet ook olieachtige vloeistoffen?

De toegepaste inleg neemt deze beperkt op (meerdere honderden grammen) maar bindt ze niet zoals water of urine.

 

Is het product milieu vriendelijk?

Het gebruikte plastic is 100% recyclebaar, de inleg is van celstof en een geringe hoeveelheid super absorberende polymeer. Negatieve ecologische effecten zijn niet te verwachten.

 

Kan bij opvang in verband met medicijngebruik het Flex-Toilet gewoon worden afgevoerd via het huishoudelijk afval?

Nee. De verstrekker van de medicamenten bepaalt de afvoer. Dat kan bijvoorbeeld via ziekenhuisafval, apotheek of regulier chemisch afval.

 

 

 

 

Bestel het Flex-Toilet

Flex-Toilet als oplossing voor het corona virus.

Flex-Toilet blijkt als noodtoilet in boot, camper en caravan de eenvoudigste oplossing voor de gesloten toiletgebouwen van jachthavens en campings.

Flex-Toilet verpakking

Flex-Toilet video

Verzenden van Flex-Toilet binnen europa


Leveringen naar België, Luxemburg, Denemarken (excl. Faeröer Eilanden en Groenland), Duitsland, Frankrijk (incl. Corsica en Monaco, excl. Andorra), Italië (excl. San Marino en Vaticaanstad), spanje...


lees verder ››

Met Flex-Toilet medicijnresten uit milieu

Reststoffen van medicijnen komen steeds meer in ons milieu terecht. Ondertussen in die mate dat ons drinkwater er serieus door wordt bedreigd. Dat zal, bij ongewijzigd beleid, alleen maar erger worden...


lees verder

Verkooppunten Flex-Toilet

Flex-Toilet is bij diverse verkooppunten in Nederland verkrijgbaar. Het aantal verkooppunten in de water-sport steeg in de eerste vier maanden van dit jaar van een vijftal tot meer dan 90.


lees verder